Rose and Crown Yard Perspective 1

The brief for JWA is to replace two poorly set out flats arranged over garages and a redundant electricity sub-station. The new development is for two terrace houses arranged over a newly created basement, with ground and two upper floors rebuilt above. A number of energy saving features were incorporated into the design including PV panels and a Mechanical Ventilation Heat Recovery installation. Each house comes with a secure garage space.

The scheme, set in the context of the mixed-use commercial and domestic London mews, adopts a simple brick form with carefully proportioned windows and façade. Natural light is a premium in this location, thus great care has been given to roof lights as well as boosting the outline of façade windows. This project is on site and due for completion in Q4 2021.

Rose and Crown Yard Window Bay